Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Zorgtrajecten en zorgpaden

Een zorgpad geeft aan welk (transmuraal) traject een patiënt doorloopt, welke zorgverlener op welk moment betrokken wordt en/of acties onderneemt. We lijsten er een aantal op

Voor mensen met diabetes zijn voortrajecten en zorgtrajecten uitgewerkt. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Klik dan zeker door naar de extra informatie over diabeteszorgpad.

Opgevolgd door huisarts: Dr. Bert Selleslags

Overleg tussen de huisartsenkring, de betrokken actoren van de eerstelijn en het Vitaz  ziekenhuis zijn lopende in de uitwerking van een transmuraal zorgpad Osteoporose.

Prioritaire doelstelling is afspraken te maken over de aanpak van secundaire fractuurpreventie; dus identificatie, onderzoek, behandeling en opvolging van patiënten die een fragiliteitsfractuur opliepen. 

Opgevolgd door huisartsen: Dr. Katrijn Verhaeghe, Dr. Sandor van Bijsterveld

Dit zorgpad is in uitwerking i.s.m. de huisartsenkring, VITAZ en MS-liga. 

Meer info:  infusie.be/artikels/multidisciplinaire-raadpleging-op-maat-voor-ms-patienten/ 

Opgevolgd door huisartsen: Dr. Katrijn Verhaeghe, Dr. Bert Selleslags

Het RIZIV voorziet een tegemoetkoming in de eerstelijnszorg van deze patiënten via een gepersonaliseerd zorgtraject ‘post-COVID’ (alvast tot 31/6/2023)

Website: riziv.fgov.be/nl/themas/kost-terugbetaling/ziekten/Paginas/post-covid-tegemoetkoming-kosten-eerstelijnszorg-aanhoudende-symptomen.aspx 

Vanuit het Overlegplatform Dementie (OPD) Waasland werd het initiatief genomen om samen met de partners uit de eerste lijn, VITAZ en het Expertisecentrum Dementie Meander een Zorgpad Dementie te ontwikkelen voor de regio Waasland.

Bij Geïntegreerde Zorg Waasland kan je ook aanvraag doen voor aanstelling van een dementiecoach, die de dementerende en zijn familie ondersteunt.

Websites: 

Eetexpert

Het Kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen voor preventiewerkers en hulpverleners

Website: eetexpert.be/ 

Kinderen

De Kinderartsen van Vitaz zijn gestart met het project ‘Upgreat’ om multidisciplinair de problematiek van obesitas bij kinderen tussen 10-16 jaar aan te pakken waarbij zowel de kinderen, de ouders als de huisarts betrokken worden.

Patiënten kunnen aangemeld worden via de consultatie pediatrie Vitaz.
Contactgegevens: kindergeneeskunde@vitaz.be - 03 760 76 15

Opgevolgd door huisarts: Dr. Frauke Scheers 

Volwassenen

Het Waasland obesitascentrum bestaat uit een team van gespecialiseerde artsen, diëtisten en psychologen. Zij bekijken samen met u een medisch verantwoorde én gezonde aanpak van uw gewicht.

Website Obesitascentrum Waasland: chirurgiewaasland.be/index.php?page=bodymassindex

 

Het zorgpad ADHD beoogt een optimaal traject voor kinderen en jongeren (jongvolwassenen) met druk gedrag en/of aandachts- en concentratieproblemen. Ouders, leerkrachten, (huis)artsen, CLB-medewerkers, hulpverleners: ieder die met deze kinderen en jongeren te maken heeft, kan zo wetenschappelijk verantwoorde én praktische informatie op maat vinden.

Website: adhd-traject.be/nl

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer