Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Psychologische zorg

Er zijn heel wat partners in de psychologische zorg waar artsen beroep op kunnen doen of patiënten naar kunnen doorverwijzen.

Website:  ggzads.be/

biedt via het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia, beschut wonen Waasland en psychiatrisch verzorgingstehuis Casa Neri geestelijke gezondheidszorg en begeleiding op maat aan voor volwassenen en ouderen met een psychische kwetsbaarheid.

Website: gpn-ggz-waasendender.gpn.be/nl

Op de website van de Vlaamse Overheid vinden burgers en zorgverleners info over stress en burn-out, hoe erkennen, hoe een veerkrachtcoach aanvragen enz.

overheid.vlaanderen.be/stress-en-burn-out

LOES is ontworpen om hulpverleners te ondersteunen bij de eerste psychosociale opvang en evaluatie van iemand die een suïcidepoging ondernam of kampt met suïcidale ideatie. Het is een interview waarmee risicofactoren en zorgbehoeften in kaart worden gebracht. LOES kan worden afgenomen bij volwassenen en bij jongeren vanaf 12 jaar. Voor afname van LOES is geen specifieke psychologische of psychiatrische kennis vereist. Elke hulpverlener die getraind werd in het gebruik van de tool kan dit op een efficiënte en goede manier doen.Het instrument kan worden dan toegevoegd aan het elektronisch patiëntendossier (EPD)

Website: zelfmoord1813.be/loes 

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer