Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Preventie

Info over o.a. vaccinaties en partners die ondersteunen in gezondheidspreventie.

Ben je op zoek naar informatie over voeding, vaccinaties, mentaal welbevinden, beweging… Check dan de webpagina ‘Preventiewijzer’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Hier vind je een overzicht van nuttige websites en telefoonnummers per gezondheidsthema, met achtergrondinformatie en ook tools voor de patiënt.

Huisartsen spelen een belangrijke rol zowel in het detecteren en bespreken van suïcidaliteit als in de verdere opvolging van een suïcidale patiënt. Je vind heel wat informatie op zelfmoord1813.be of in het themadossier van Domus Medica dat de evidence based richtlijnen en ondersteunende (vormings)tools bundelt en een handige steekkaarrt voor huisartsen heeft.

Je vindt heel wat informatie (ook voor burgers) over alle basisvaccinaties, griep- en COVID-19-vaccinatie op de website van Laat je vaccineren.

COVID19

Vanaf 15 januari 2023 kunnen huisartsen zelf hun Covid-vaccins bestellen. Je vindt hierover alle informatie ook op laatjevaccineren.be onder COVID19 - voor artsen en apothekers.

Vaccinaties voor kinderen tussen 5-16 jaar worden niet door apothekers gegeven, hiervoor kan je terecht bij:

Lokeren

1x/maand op woensdagnamiddag in Apotheek Oude Brug, Oude Bruglaan 74 te Lokeren. Alle kandidaten kunnen zich aanmelden via 09/392.15.30 of via apotheek.oudebrug@outlook.com, geopend elk weekdag van 9u-12u30 en van 13u30-18u30. Patiënten moeten een klevertje vd mutualiteit én de ID kaart of blauwe I+ kaart meenemen. In de apotheek is de noodmedicatie aanwezig alsook de mogelijkheid tot registreren in Vaccinnet

Volgende data:

  • woensdag 8 maart ‘23
  • woensdag 12 april ‘23
  • woensdag 10 mei ‘23

Sint-Niklaas

Huisartsenpraktijk Sinaaidorp plant vaccinatiemomenten in volgens nood (Sinaaidorp 71c, 9112  Sinaai). Te bereiken op het nummer 03/772 3233 op weekdagen tussen 8u en 11u

Beveren

Huisartsenpraktijk Drieshoek plant vaccinatiemomenten in volgens nood (Kieldrechtsebaan 3, 9130 Verrebroek). Graag mailen voor een afspraak naar huisartsendrieshoek@gmail.com.

Wanneer en waar kunnen patiënten zich laten testen op COVID-19?

Overzicht wanneer een huisartsenbezoek is aanbevolen en welke maatregelen de patiënt zelf kan nemen is gepubliceerd op info-coronavirus.be.

Wie een zwangerschapswens heeft, kan de meest recente en evidence-based informatie vinden op de website van Gezond zwanger worden met o.a. Info over voedingsadvies, hormoonverstoorders, vruchtbaarheid,… Ook huisartsen vinden hier wetenschappelijke adviezen terug, o.a. over preconceptionele consultaties, en posters voor in de wachtkamer.

Je vindt informatie terug op verschillende websites:

Door het conflict in Oekraïne is een grote stroom vluchtelingen op gang gekomen in Europa. Deze vluchtelingen krijgen een tijdelijk beschermingsstatuut. Als zorgverlener zal u wellicht met hen in contact komen. Op deze webpagina bundelt de Dienst Zorg en Gezondheid alle informatie.

Bekijk website

WGC De Vlier, Vitaz en stad Sint Niklaas hebben i.s.m. samenwerking met dokter Goeteyn, hoofd dermatologie Vitaz, een protocol opgemaakt voor de behandeling van “schurft”, dat ook mee opgepikt werd door Domus Medica en de Dienst Zorg en Gezondheid.

Huisartsen en dermatologen uit groot Sint-Niklaas die patiënten hebben die in een complexe situatie verkeren (kwetsbaar op vlak van taal, mentale draagkracht, financiën) kunnen ondersteuning voor deze patiënten vragen via de projectcoördinator:

Partnerorganisatie voor val- en fractuurpreventie bij ouderen. Hebben een aanbod van documentatie, materialen, vormingen en expertennetwerk.

www.valpreventie.be

De Logo’s (LOkaal GezondheidsOverleg) werken mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen op lokaal niveau. Je kan er o.a. materiaal bestellen. Afhankelijk van jouw gemeente is jouw aanspreekpunt:

Help inactieve mensen op weg naar een beweeglijker leven met een persoonlijk coachingtraject dat zich kenmerkt door een professionele en motiverende coach, een beweegplan op maat en nauwe opvolging. Verwijs jouw patiënten door of bestel promotiemateriaal.

Alle info voor artsen op de website van ELZ Waasland

Alle Info voor patiënten vind je op deze websitepagina van ELZ.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil op een toegankelijke manier burgers helpen om gezond te leven, met onderbouwd advies, concrete tips en kant-en-klare projecten.

Website: gezondleven.be

Alle informatie over screening en bevolkingsonderzoeken dikkedarm kanker, baarmoederhalskanker, borstkanker en aangeboren aandoeningen. Je kan in de rechterbovenhoek de taal (10) aanpassen waardoor alle basisinformatie en verschillende materialen meteen te zien in de gekozen taal.

Onder professionelen vind je ook informatiefiches voor huisartsen (Baarmoederhalskanker, Dikkedarmkanker, Borstkanker, Aangeboren aandoeningen)

Meer info via de website.

De Gezondheidsgids is een instrument dat u helpt bij het opmaken van een persoonlijk preventieplan voor de patiënt.

Website: domusmedica.be/expertisedomein/preventie-gezondheidspromotie/gezondheidsgids-domus-medica

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer