Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Geaccrediteerde navormingen

Praktische informatie

Dinsdag 12 september 2023
Online
12u00 - 13u00
Voor alle artsen

Georganiseerd door Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Sint-Niklaas-Aalst-Dendermonde.

Eenzaamheid. Er niet bij horen. Het zijn gespreksonderwerpen die jongeren liever vermijden. Tegelijkertijd zijn het oorzaken van problemen zoals depressie en verslaving. De Nederlandse Jolanda van Gerwe, van Stichting Join Us vertelt u alles over eenzaamheid bij jongeren. Vragen over het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid komen voorbij. Om vervolgens ook te spreken over de stappen die jongeren kunnen zetten om uit hun eenzaamheid te komen. In Nederland wordt de interventie van Stichting Join Us ingezet. De interactieve online lezing behandelt de werkzame elementen van deze interventie

Jong en Eenzaam?!

Jolanda van Gerwe is directeur, bestuurder en oprichter van Stichting Join us. Als pedagoog zag ze veel eenzaamheid bij haar cliënten. Ze zocht naar manieren om die eenzaamheid bespreekbaar te maken én jongeren preventief te helpen hun sociale redzaamheid te vergroten. Inmiddels zet Stichting Join us haar methodiek landelijk in, waarmee ze duizenden jongeren per jaar helpen. Stichting Join Us heeft online methoden voor de aanpak van eenzaamheid en programma’s op locatie in samenwerking met lokale sociaal werkorganisaties.

Inschrijven via deze link

Adres
Sint-Gillisbaan 156 ,9100 Sint-Niklaas
Bel ons
+32 (0)4 77 90 55 24

Mail ons
info@huisartsenkoepelwaasland.be

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer