Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Informatiekanalen en richtlijnen

Op zoek naar betrouwbare medische informatie en richtlijnen voor huisartsen?

Domus Medica heeft evidencebased richtlijnen voor medische praktijkvoering die door hen of in samenwerking met hen werden gemaakt

Website:  domusmedica.be/richtlijnen

Op donderdag 11 mei 2023 presenteerde het ACHG een volledig geactualiseerde uitgave van het zakboek ‘Urgentieschema’s voor huisartsen’.

Dit onmisbare naslagwerk biedt een handige gids voor het snel en accuraat beoordelen en behandelen van urgente medische situaties in de huisartspraktijk. Met behulp van praktische wetenschappelijk onderbouwde urgentieschema's en heldere instructies krijgen huisartsen de tools om snel en doeltreffend te handelen bij noodgevallen. Of het nu gaat om een hartinfarct, een anafylaxie of een andere acute aandoening, met dit boek aan hun zijde kunnen huisartsen met vertrouwen de juiste beslissingen nemen. Dit boekje kan mee op huisbezoek of tijdens een wachtdienst in de urgentietrousse en is zo een onmisbare bron voor iedere huisartspraktijk die streeft naar de hoogste kwaliteit van spoedeisende zorg.

 Wie graag het boekje wil aanschaffen, kan dit bestellen in de ACCO webshop.

Met de code Urgentie ontvangt elke arts bovendien 10% korting op deze publicatie en gratis verzending.

De Webinar bij de lancering van het boekje “Urgentieschema’s voor huisartsen” staat online op de website van het ACHG via deze link.

Elke vrijdag verschijnt het Bulletin Volksgezondheid, een overzicht van de Belgische cijfers m.b.t. luchtweginfecties en apenpokken, samengesteld door een aantal federale overheidsorganisaties volksgezondheid.

Cebam is een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut dat zich richt tot zorgverleners, patiënten en burgers

Website:  cebam.be

De website Gezondheid en Wetenschap heeft als doel patiënten en burgers te informeren met betrouwbare gezondheidsinformatie maar omvat ook een rubriek Patiëntenrichtlijnen voor artsen. 

Website:  gezondheidenwetenschap.be/richtlijnen

Het Nederlands Huisartsen Genootschap is een vereniging waarvan het merendeel van de Nederlandse huisartsen lid is en die zich bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek naar huisartsengeneeskundige onderwerpen en de toepassing daarvan in de praktijk.

Websites: 

Wanda bundelt alle reisinformatie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, met een uitgebreid informatieluik voor artsen.

Website:  wanda.be/nl/

Voor een wereldwijde eliminatie van tuberculose moeten ook landen met de laagste incidentie van tuberculose, zoals België, latente tuberculose-infecties aanpakken. Vroegtijdige diagnose en behandeling van acute infecties is dus onvoldoende. In de ‘Belgische Richtlijn voor Diagnose en Management van Latente Tuberculose Infecties’ vindt u terug wanneer testen aangewezen is en welke behandelopties er zijn.

Meer informatie

Vereniging voor kinderartsen met duidelijke richtlijnen voor zorgverleners

Website: vvkindergeneeskunde.be/

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer