Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Informatiekanalen en richtlijnen

Op zoek naar betrouwbare medische informatie en richtlijnen voor huisartsen?

Domus Medica heeft evidencebased richtlijnen voor medische praktijkvoering die door hen of in samenwerking met hen werden gemaakt

Website:  domusmedica.be/richtlijnen 

Elke vrijdag verschijnt het Bulletin Volksgezondheid, een overzicht van de Belgische cijfers m.b.t. luchtweginfecties en apenpokken, samengesteld door een aantal federale overheidsorganisaties volksgezondheid.

Cebam is een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut dat zich richt tot zorgverleners, patiënten en burgers

Website:  cebam.be

De website Gezondheid en Wetenschap heeft als doel patiënten en burgers te informeren met betrouwbare gezondheidsinformatie maar omvat ook een rubriek Patiëntenrichtlijnen voor artsen. 

Website:  gezondheidenwetenschap.be/richtlijnen

Het Nederlands Huisartsen Genootschap is een vereniging waarvan het merendeel van de Nederlandse huisartsen lid is en die zich bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek naar huisartsengeneeskundige onderwerpen en de toepassing daarvan in de praktijk.

Websites: 

Wanda bundelt alle reisinformatie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, met een uitgebreid informatieluik voor artsen.

Website:  wanda.be/nl/

Voor een wereldwijde eliminatie van tuberculose moeten ook landen met de laagste incidentie van tuberculose, zoals België, latente tuberculose-infecties aanpakken. Vroegtijdige diagnose en behandeling van acute infecties is dus onvoldoende. In de ‘Belgische Richtlijn voor Diagnose en Management van Latente Tuberculose Infecties’ vindt u terug wanneer testen aangewezen is en welke behandelopties er zijn.

Meer informatie

Vereniging voor kinderartsen met duidelijke richtlijnen voor zorgverleners

Website: vvkindergeneeskunde.be/

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer