Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Hulp voor zorgverleners

Waar kan je als zorgverlener zelf terecht als je het moeilijk hebt, je met vragen zit, een vertrouwenspersoon nodig hebt?

De Orde der Artsen heeft op haar website een meldingsformulier indien u als arts te maken heeft gehad met agressie.

Een CO-ARTS wil er staan voor een collega als die het even moeilijk heeft, als de work-life balans niet meer klopt, … 

Hierbij zal de co-arts geen behandelend arts worden van de collega, maar deze vertrouwenspersoon zal een luisterend oor bieden en helpen met zoeken waar de collega het best terecht kan met zijn/haar probleem.  Meer info vind je via de website.

Indien je zelf interesse hebt om de opleiding tot co-arts te volgen, neem dan contact met ons op.

Co-artsen Waasland:

  • Dr. Caroline Burm
  • Dr. Karinne Laureys
  • Dr.  Tineke Van Kerschaver

Vergeet je soms jezelf? Ken je een collega-arts die zich uitgeblust voelt? Doctors4Doctors steunen artsen in alle discretie. 

Website: doctors4doctors.be/

Het vertrouwensplatform voor psychologische hulpverlening aan artsen

Website: artsinnood.be/

Om een goede huisarts te kunnen zijn is zelfzorg heel belangrijk. De podcastreeks ‘Komt een arts bij de dokter’ gaat op zoek naar antwoorden op concrete hulpvragen: hoe stel je grenzen? Ben je 24/4 huisarts? Hoe burn-out voorkomen en wat als het al te laat is? Iedere podcast duurt ongeveer 20 minuten en werd gerealiseerd met de steun van partner Viatris.

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer